3 Mart 2025 22:34

Beyoğlu Belediye Meclisi'nde tartışma: AKP'li Bozkuş LGBTİ bayrağından rahatsız oldu

Beyoğlu Belediye Meclisi üyesi AKP'li Emre Bozkuş Beyoğlu Belediyesi'nin destek vermekte olduğu bir kadın derneğinin LGBTİ bayrağı kullanmasından rahatsız oldu.

Beyoğlu Belediye Meclisi'nde tartışma: AKP'li Bozkuş LGBTİ bayrağından rahatsız oldu

Emre Bozkuş

İstanbul – Beyoğlu Belediye Meclisi’nde, AKP'li Meclis Üyesi Emre Bozkuş gündem dışı konuşma yapmak için söz alarak, Beyoğlu Belediyesi’nin destek verdiği Kadın Zamanı Derneği'nin LGBTİ propagandası yaptığını ve çocukların eğitim aldığı Beyoğlu Semt Konakları’nda LGBT bayrakları altında toplantılar düzenlediğini iddia etti.

Bozkuş, mecliste yaptığı konuşmada, “CHP’li Beyoğlu Belediyesi'nin desteklediği bu dernek açık açık LGBT propagandası yapıyor. Hacı Ahmet Semt Konağı'nda LGBT bayraklarıyla toplantılar düzenleniyor. Çocuklarımızın bu şekilde eğitim almasını ister misiniz?​” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine Belediye Başkanı İnan Güney sert tepki gösterdi. Güney, “Sen her şeyi LGBT bayrağı mı görüyorsun? Senin psikolojin bozulmuş. Bir problemin varsa çözüm yeri burası değil.” dedi. Güney ayrıca, “Kreşlerde bir tane LGBT bayrağı gösterir misin?​” dedi.

Tartışma sırasında Bozkuş, “Başka bayrak mı yok? Siz de evlat sahibisiniz, ben de. Çocuğunuzun bu şekilde eğitim almasını ister misiniz?​” diyerek tepkisini sürdürdü. Güney ise, “Ne var o eğitimde? Bu ucuz siyaseti bırak. Başkalarının içine çıkamayacaksın, utanacaksın yarın.” şeklinde yanıt verdi.

Tartışmanın ardından AK Parti Grubu, meclis toplantısını terk etti. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et